Jan Kruger se Reis na Boesmanspoort

Jan Kruger se Reis na Boesmanspoort

Jan Kruger: Van Blomme tot Boerenkaas

Jan Kruger is nie sommer net ’n boer nie. Hy is ’n man met jare se ondervinding, ’n natuurlike entrepreneur wat nie bang is om nuwe paaie te stap nie. Sy lewenspad het hom geneem van blomme- en groenteproduksie tot by die stil vlaktes van die Karoo – waar hy vandag iets uitsonderliks skep: Boesmanspoort Boerenkaas.

Praktiese Ondernemingsgees

Jan het nie gekies vir die gewone pad nie. Waar ander sou volstaan met konvensionele boerdery, het hy homself uitgedaag met blommekweek – ’n bedryf waar presisie, volgehoue sorg en goeie beplanning alles beteken. Daarna het hy oorgeskakel na intensiewe komkommerboerdery – ’n spel van temperatuurbeheer, tydsberekening en mark-aanvoeling.

Dié fase van sy lewe het hom gevorm tot die praktiese, deurdagte boer wat hy vandag is. Hy verstaan produksie, kwaliteit, en hoe belangrik dit is om iets besonders te skep wat stand hou.

’n Nuwe Begin in die Karoo

Ná dekades van harde werk het Jan besluit om nader aan die aarde te leef – stadig, maar sinvol. Die Karoo, met sy oop vlaktes en vars lug, was die ideale plek. Op Boesmanspoort het hy met skaapboerdery begin – eenvoudig, maar met dieselfde toewyding as voorheen.

Maar Jan is nie iemand wat stilsit nie. Die roetine alleen was nie genoeg nie. Hy het iets gesoek waarin hy weer passie kon beleef – iets met waarde, egtheid en uitdagings.

Die Ontstaan van Boerenkaas

Met sy liefde vir goeie kos, boerdery en vakmanskap, het Jan besluit om kaas te begin maak. Maar nie sommer enige kaas nie – egte Hollandse Boerenkaas, gemaak van rou melk van sy eie Jersey-beeste.

Hy het resepte nagevors, prosesse verfyn, en begin eksperimenteer in ’n klein kaasmakerij op die plaas. Elke aspek – van voeding tot rypwording – word deur Jan self hanteer. Die resultate? Kase met diepte, karakter, en ’n ware Karoo-stempel.

Back to blog

2 comments

Middag Jan
Jy is n man na my haart, my ouers was van Belgie en jare geboer in dustyd die Belgiese Congo tot en met 1970 waar ons in SA gertrek het, ek en ouboet is in die Congo gebore en suster in Belgee,nietemin ons is nou afgetree op Gariep en sal julle graag wil ontmoet en veral julle kaas proe, kan ons julle kom besoek en sien hoe alles daar verloop met die kaas maak.
Alles wat mooi is
Groete Jean-Pierre Paquot

Jean-Pierre

Yes yes.

Allister

Leave a comment