Top 5 Redes Waarom Jy Roumelk-Kaas Moet Eet
Share
Daar is iets besonders aan roumelk-kaas – dis nie net ongelooflik lekker nie, maar ook propvol gesondheidsvoordele. Steeds meer mense verruil hul verwerkte kaas vir roumelk-kaas, en wanneer jy hoor hoekom, sal jy dalk dieselfde doen. In baie lande is rou kaas nog altyd verkies bo gepasteuriseerde produkte, juis omdat dit soveel natuurliker en voedsaam is.
Hier by Boesmanspoort glo ons aan egtheid, tradisie en kwaliteit. Daarom deel ons graag vyf redes waarom roumelk-kaas ’n plek op jóú tafel verdien:
1. Geen preserveermiddels of bymiddels – net natuurlik.
Ons Boerenkaas word gemaak van vars, ongepasteuriseerde Jersey-melk – reg hier op die plaas. Geen hitte, geen chemiese prosesse nie. Ons gebruik net vier eenvoudige bestanddele: heel rou melk, egte kalf-rennet, sout en kaas-kulture. Dis kaas soos wat dit eeue gelede gemaak is. Jy kry dus iets wat regtig suiwer is – sonder kleurstowwe, preserveermiddels of sintetiese hormone.
2. Roumelk-kaas is propvol 100% biobeskikbare voedingstowwe.
Roumelk-kaas is nie net lekker nie – dis ook kragkos. Een porsie bevat sowat 20% van jou daaglikse kalsiumbehoefte. Daarbenewens bevat dit belangrike vitamiene soos A, B, D, E en K, asook “volledige” proteïene – dit beteken dit bevat al nege essensiële aminosure wat jou liggaam nodig het.
Omdat ons kaas van volroom, rou melk gemaak word, is dit ryk aan gesonde vette, CLA, Omega-3 en probiotika. Hierdie gesonde vette help jou liggaam om vetoplosbare vitamiene beter te absorbeer – sonder hulle, glip daardie belangrike voedingstowwe verby. En ja, dis baie makliker verteerbaar as kommersiële, verwerkte kaas.
3. Geen pasteurisasie beteken goeie bakterieë bly leef.
Ons kaas word nooit bo 40°C verhit nie – so bly al die ensieme en voordelige bakterieë lewendig. Baie “rou” kase op die mark word eintlik tot net onder pasteurisasietemperatuur verhit, wat al die goeie eienskappe vernietig. Ons hou by ons tradisie – ons kaas bly werklik rou en natuurlik.
4. Sagte tekstuur en ryk, seisoenale geur.
Roumelk-kaas het ’n karaktervolle smaak – dit weerspieël wat ons koeie eet, en hoe hulle leef. Elke seisoen bring ’n unieke kleur en smaak, want ons voeg geen kleurstowwe of kunsmatige geure by nie. Ons kaas word minstens 60 dae geruip, sodat die geur op ’n natuurlike manier ontwikkel. Jy sal die verskil proe – veral as jy van ons speserykaas met vars jalapeño probeer!
5. Pas perfek in verskeie gesonde eetplanne.
Ons Boerenkaas is keto- en paleo-vriendelik, met ’n hoë vetinhoud, matige proteïen en baie min koolhidrate. Dit is ideaal vir mense wat hul dieet wil aanvul met iets natuurlik, ryk aan voeding en boonop heerlik. Dit is ook glutenvry, nie-GMO en vry van enige kunsmatige byvoegings.